Mitt corsage design

  • 18.01.2016 kl. 15:39

Vi fikk litt av en utfordring på skolen. Vi skulle lage showpiece corsage til en utstilling i København. Det skulle lages av reklamebannere som har hengt ute på City2. Det var virkelig et vanskelig materiale å jobbe med.
Fingertuppene er helt ødelagte etter å ha prøvd å tre nåler gjennom det harde materialet..! Men det gikk da til slutt. Her ser dere litt av prosessen og hvordan det ble:

Bannerene vi skulle bruke:
For de som lurer på hvorfor jeg ikke kaller det et korsett, så er det fordi korsettene er laget i minusmål (mindre enn målene på personen) for at det skal kunne stramme inn. Et corsage er ikke et undertøy, men en style som sitter helt tett til kroppen.

Jeg hadde egentlig tenkt å bruke noe grønt, men det var det noen andre som rakk å klippe før meg, så det ble rødt istedenfor. :)

Her har jeg lagd arbeidstegning av designet mitt i Adobe illustrator: 

   


Her holder jeg på å utvikle mønsteret:Jeg syr alltid opp en prøvemodell i bomull, så jeg kan se hvordan mønsteret blir i virkelighet. Deretter kan jeg rette på prøvemodellen og lage nye mønster igjen, for å få mønsteret helt perfekt før jeg lager den i det riktige materialet. Det krever mye tid og arbeid, men det er slik man får det helt perfekt. Vanskelig å vite hvordan det blir når man tegner det på papiret. 

 Her ble det til slutt en tusen biter, som skulle syes i prøvestoffet.

Her ser dere innsiden før jeg har satt i foret:Her er resultatet:

                                                       

 

Ikke noe man kan gå i akkurat, men den var jo ment til en utstilling, så måtte bli noe litt crazy ;)
Hva syns dere? 

  

#corsage #design #utstilling #norskdesign #sy #mønsterutvikling 

1 Kommentar

Iselin Renée

18.01.2016 kl. 16:01
Så fin den ble :)

Skriv en ny kommentar

Lina-Therese

Utdannet klesdesigner ved Fashion Design Akademiet i København og utdannet motekonsulent ved NKI. Har mitt eget klesmerke LTdesign, hvor jeg designer og syr alt selv.

Bloggdesign

Søk i bloggen

hits